Zonnepanelen

Solartax Logo geel

Solartax heeft zich gespecialiseerd in de afhandeling van het terugvragen van omzetbelasting op zonnepanelen. Daartoe heeft zij een slimme ERP-oplossing ontwikkeld waardoor klanten onmiddellijk worden geïnformeerd zodra er iets in de status van haar aangifte en/of teruggave veranderd. Solartax werkt door het gehele land met name in opdracht van installatiebedrijven. Zij worden op deze manier volledig ontzorgd en zij kunnen zich daardoor veel meer bezighouden met hun core-business. Vanuit ons geavanceerde ERP-systeem krijgt de installateur een melding zodra de aanmelding ondernemer door ons is verzonden naar de Belastingdienst, voor het overige verloopt de communicatie tussen ons en de eindgebruiker van de installatie, zodat de installateur hier geen omkijken meer naar heeft.

Ons systeem garandeert dat wij op werkdagen binnen 24 uur na aanlevering van de gegevens de aanmelding bij de Belastingdienst versturen.

U stuurt ons de ingevulde checklist samen met een kopie van de factuur, legitimatie en bewijs dat de rekening aan de klant te naam is gesteld.

 De workflow ziet er ongeveer als volgt uit:

  • 1 Ontvangst door Solartax van de gegevens van de eindgebruiker (factuur + kopie ID + ingevulde checklist);
  • 2 Aanmelding bij de Belastingdienst ==> e-mail naar klant en installateur
  • 3 Ontvangst bericht van registratie door de Belastingdienst ==> e-mail info en kopie naar klant
  • 4 Opgave bankrekeningnummer naar Belastingdienst ==> e-mail info en kopie naar klant
  • 5 1e aangifte omzetbelasting naar de Belastingdienst ==> e-mail info en kopie naar klant
  • 6 Ontvangst beschikking van de Belastingdienst en uitbetaling door de Belastingdienst ==> e-mail info en kopie naar klant
  • 7 Afmelding voor de administratieve verplichtingen bij de Belastingdienst ==> e-mail info en kopie naar klant

De meeste installateurs bieden de eindgebruiker onze service gratis aan, en verdisconteren dit in de prijs van de panelen of montage. Door ons concurrerende tarief kunnen installateurs besparen op de kosten voor uitbesteding van dit werk, en toch full service bieden aan haar klant.

Bezoek de website van Solartax hier

 

Geef een reactie