IBAN en BIC app voor uw mobiel

De komende jaren verandert er (wederom) veel als u betalingen wilt doen naar binnen- en buitenland. Vanaf februari 2014 is er geen onderscheid meer in binnenlandse en Europeesche betalingen door de invoering / verplichting van het gebruik van de IBAN en BIC betaling. Uw IBAN (International Banc Account Number) is uw huidige bankrekening welke door een logaritme is omgetoverd naar een internationaal bankrekeningnummer. De BIC geeft aan bij welke bank u bankiert.

Het lijkt erg ver van uw bed, maar het wel handig om er alvast over na te denken welke gevolgen dit voor u heeft. U dient namelijk op uw facturen uw IBAN en BIC te vermelden, en eventueel op uw website en in uw software. Dus als u briefpapier bestelt is het handig dit alvast mee te nemen. U kunt gemakkelijk uw IBAN en BIC terugvinden op uw bankafschrift, bij internetbankieren, of u kunt deze zelf berekenen op internet.

De Nederlandsche Bank (DNB) lanceerde gisteren namens Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) de officiële OveropIBAN-app. De app kan gedownload worden via de website OveropIBAN.nl

Heeft u nog vragen over bovenstaande, neemt u dan contact op met Raymond Bijlholt, 050-2019901